01 februari, 2010

Ett gäng frågor och svar! :D

Jag får ganska ofta frågor kring pysselninjandet,
kring pärlplattor och annat smått och gott
så här följer lite frågor och svar;

Fråga: Vad använder du för lim när du sätter upp dina pärlplattor?
Svar: i början använde jag Karlssons klister eller dubbelhäftande tejp. Inte så hållfast och tejpen lämnar fula spår när plattan tas bort/ramlar ner. Nu för tiden kör jag på med ett superstarkt lim som jag köpt på Clas Ohlsson,"Montagelim P700 Total Fix Plastic Padding" heter den. Det som är bra med det limmet är att det fäster hårt som gatan! ....men man måste ha en stor limknekt till den, som är i alla fall en halvmeter lång. Rätt bökigt, men det finns nog mindre varianter.

Fråga: Är Jesustavlan på Järntorget i Örebro ditt verk?
Svar: Jag måste vara den enda i Örebro som INTE har sett den, har någon en bild?? Det är alltså dessvärre inte jag som har gjort den... (;


(jag har inte gjort Jesus-plattan, men en med Alice har jag gjort ;D)

Fråga: Var köper man pärlor och pärlplattor?
Svar: CCHobby, Panduro eller så. IKEA har bra startkit! Loppisar har ibland pärlor för billig peng.

Fråga: Har du tips på något snyggt mönster och vilken form som skulle passa om jag vill göra pärlplattor att hänga i mitt köksfönster?
Svar: Oj! Vad som helst skulle ju vara fint...men kanske fyrkantiga 'tavlor' med pärlplattskaffekoppar? Eller olika grönsaker? :D Annars kan ju abstrakta mönster också bli väldigt fint.

Fråga: Var kan man hitta dina pärlplattor?
Svar: Jag har satt upp grejer runt om i Örebro (Centrum, Norr, Väster, Hjärsta, Varberga, Oxhagen, Universitetet, vid sjukhuset....runt omkring lite överallt (; minns inte alla ställen...), Hallsberg, Kumla, Västerås, Karlstad, Oslo, Stockholm...och säkert på många fler ställen. Jag åker rätt mycket tåg och buss runt i Sverige så det blir ju en del tillfällen... ;D


Fråga: Kan man köpa pärlplattor/porträtt utav dig?
Svar: Ja. I mån av tid och förutsatt att det är ett bra foto där man ser objektet bra. Jag använder inte Photopearls, så det blir inte fotografiskt likt, men det blir pop-art-aktigt.
(inte photopearls, men jag blev nöjd ändå! ;D)

Fråga: Varför använder du inte Photopearls?
Svar: Jag tycker, ärligt talat, att det är lite tråkigt. Det är roligare med mer abstrakta bilder. Men det kanske ändras i framtiden...

(Sandra ifrån Niotillfem-bloggen fick ett porträtt förut, inte heller det gjort av photopearls.)

Fråga: är ninjan vegan, eller varför är det så många veganska recept? (jag tycker att det är väldigt bra, eftersom jag själv är vegan!)
Svar: ninjan är blandkostare utan några direkta mat-allergier. Men ninjan gillar att baka kakor och laga mat som så många som möjligt kan njuta utav. Sen är det också 1. Enkelt 2. Bra för miljön 3. Gott att använda veganska produkter. Ninjan har flera vänner & bekanta som har allt ifrån laktos, mjölkprotein, ägg, gluten och olika bär-allergier/intoleranser.

Fråga: Vem är du bakom ninjamasken?
Svar: Ninjan är ett galet alterego, eller kanske en kusin ifrån Japan. Men jag som skriver och påtar mest med bloggen heter Rosita. Jag jobbar bland annat i butik, engagerar mig ideellt inom en ungdomsorganisation, jobbar som telefonförsäljare och föreläsare. Och såhär ser jag ut;

/ hej hej! /

Fråga: hur gammal är du?
Svar: hontu ninja inte ha ålder! (; Men okej då, jag har inte många år kvar till 30, haha, det kunde ni väl aldrig gissa!? ;D (ingen tror mig när jag säger att jag fyller 27 i år... ;D)

Fråga: var bor du, är det i Örebro?
Svar: Jajamensan! Örebro är min fasta punkt, men sen flaxar jag omkring mycket i landet så man vet aldrig var man har mig ;DFråga: har du någon plan på att göra t.ex. en kalender eller så och sälja?
Svar: hmm...kanske.... (; Skulle ni köpa den? (;

Fråga: Vad har du för kamera/kameror? Du tar så fina bilder!
Svar: Tack! Min bästa kamera är en Nikon D40. Jätteenkel och en bra baskamera när det kommer till digitala systemkameror. Sen har jag en lite mindre kamera som får följa med ibland, en Nikon coolpix 775. Den funkar också fint. När jag fotar analogt, med fotorulle, så använder jag min älskade Minolta som är ca 45 år gammal. Den är superfin.

Fråga: Hur länge har bloggen funnits? Och hur länge har du hållt på med street art?
Svar: jag startade bloggen den 5:e maj 2009. Jag har nog petat runt med lite sweet/street art under i alla fall 10 år...men på olika sätt. Loesje-affischer, klistermärken, pärlplattor, graffiti mm.


Fråga: Hur gör man om foton så att man kan göra pärlplattor av dem?
Svar: Använder du Photopearls så ska du ha fått med deras program. Annars funkar Bead Tool eller Perler fint.

Fråga: Kan man göra fina pärlplattor med Ikeas pärlor?
Svar: Klart man kan!! :D

Fråga: Brukar dina pärlplattor få sitta kvar länge?
Svar: Tjaa...jag hittade en pärlplatta nu i fredags som jag satte upp den 23 augusti ;D Den hade gått sönder lite, men satt fast fint vid tågstationen!

Fråga: Hur kontaktar man dig om man har någon mer fråga?
Svar: skriv en kommentar / maila på pysselninja@gmail.com

Translation: I answered a bunch of questions. For non-swedish, google-translate it ;) (or e-mail or leave a comment and I'll get back to you!)

7 kommentarer:

Ronii sa...

Hellu! Ellinor här, vi har träffats ett par gånger irl i Örebro.
Du gör så fina saker, jag blir alltid glad av att titta i din blogg. Den här gången blev jag särskilt kär i pärl-Alice, så söt! :*

Kramar

Pysselninja sa...

Hej! Ja, jag vet vem du är (:
Vad fint att du gillar det jag gör & så! :D

kram kram!

Pärlholkar sa...

Jag diggar saker du gör skulle vilja se mer av vad du gör för pärlplattor! Snyggt jobbat det jag har sett hittills iaf. Fint! :)

Nawal sa...

Heej! Har också blivit lite smått intresserad av pärlor och alla fina figurer man kan göra. Hittade därför till din blogg, kul att se att du bor i Örebro, det gör jag med, flyttade hit i vår för att studera. Hoppas jag ser några av dina verk ute på stan.

Pärlplattan sa...

Hej

Även jag skulle vilja se mer pärlplattor! Kan man egentligen få nog?

Riktigt snygga pärlplattor, och jag håller med om att det inte är lika roligt med photopearls. Speciellt snyggt är det andra porträttet (Sandra), riktigt snygg skuggning. Häftigt!

Kul också med lite pärlplattor som street art. Det piggar upp även de tråkigaste städerna.

Lycka till med skapandet!

Hälsningar
Pärlplattan
parlplattan.blogspot.com

Jeanette sa...

Galet fina pärplattor! Porträtten är togsnygga!
Själv är det mest avancerade jag gjort i pärlplatta bubble bobble och ett litet rosa hjärta.

Men syr gör jag en del :)
Jag älskar pyssliga människor! ♥

Anna sa...

Nu vet jag vart vi kan hitta inspiration till våra pysslande barn på fritids.De pärlar hej vilt.