01 december, 2009

1:a december : pysselboktips

Hej vänner!
Nu är december här och för många så innebär det att det snart vankas pyntade granar, massor utav mat, ledighet, snö, mys och trevliga klappar. Och även om man inte firar jul, så kanske man ändå vill ge eller få något fint, bara för att, liksom. Annars kan man fila på sin önskelista inför nästa födelsedag.
Jag tänkte i alla fall börja månaden med några fina boktips kring olika pyssel!Pyssel de luxe utav Josefine Ekman
Den här boken kommer garanterat att få dina fingrar att klia utav pysselsug! I boken får man recept på cupcakes och macaroons och kreativa tips på hur man kan förvandla alldagliga prylar till finare förvaringsmöjligheter, Och förutom det så bjuds det på kitchiga presenter som inte alls är svåra att göra!
Passar den som: gillar kitch, färger, egna ljus, bodyscrubs och att sy.Passion för pärlor av Maja Kärrlander
Boken går grundligt igenom alla delar utav smyckestillverkning; vilka redskaps som krävs, tekniker, pärlor och andra tillbehör. Läsaren får tips på örhängen, tiaror, halsband, armband och mycket mer.

Det är tydliga bilder och beskrivningar och steg-för-steg guider i hur de olika smyckena tillverkas och bilderna är väldigt inspirerande.
Passar den som: vill lära sig grunderna i smyckestillverkning, gillar pärlor, smycken och färg :DSticka accessoarer av Nina Sagulin
Den här boken riktar sig till de som kan grunderna i hur man stickar, men som kanske behöver lite inspiration. I boken finns flera beskrivningar på olika halsdukar, vantar, mössor och även en och annan kjol, väska och armvärmare.

Boken passar den som: gillar att sticka och kanske behöver lite ny inspiration.Målarbok av Jesper Waldersten
Okej, vem minns inte målarböckerna från barndomen med djur, prinsessor, bilar och sådant? Bara för att man blivit äldre betyder det inte att en målarbok inte kan vara rolig! Jesper Walderstens bok är full utav bilder som tänjer på gränserna till de normer vi har i samhället och allt det som vi vant oss med. Boken är också en perfekt present till barn.

Boken passar dig som: gillar finurligheter, normbrytningar, att måla och att låta fantasin löpa amok.


Sist i pysseltipsandet kommer tre böcker som alla berör miljö och medvetenhet.
Köp till dig själv eller ge till någon som du vill uppmuntra till ett grönare, skönare och bättre 2010.

Böckerna är som följer;
100 sätt att rädda världen... av Johan Tell
Uppdraget rädda världen av Nicotext förlag
100 sätt att leva klimatsmart / ekologiskt av Helena Jansson och Mattias Henriksson.

100 sätt att rädda världen... är väldigt informativ och innehåller många uträkningar på hur mycket energi man sparar genom att förändra sina vanor, men är en väldigt bra bok som verkligen gör att man tänker till.
Passar: föräldrar, särskilt pappor (eftersom det statistiskt är fler 'män' som använder bensinslukande prylar som båtar, bilar och tekniska prylar) eller mor-och-farföräldrar.

Uppdraget rädda världen ger inte så grundläggande information, utan konstaterar kort t.ex. "när vi städar så använder vi många kemikalier som är skadliga för miljön. Städa inte på en vecka"
Passar: småsyskon eller allmän tonåring som kommer att tävla i uppdragen.

100 sätt att leva klimatsmart/ekologiskt är informativ, men utan onödigt tung statistik. Boken är lättläst och tipsar bra om vidare läsning på hemsidor och liknande.
Passar: den som vill ändra om sitt liv men tycker att det känns tungt och svårt. Boken blir en bra knuff i rätt, grön, riktning.


Hoppas tipsen kan komma till nytta!
Kram kram

Inga kommentarer: