03 december, 2009

3:e december: gör en god gärning



Våra hav fylls med gigantiska sopberg,
tropikskog skövlas för att göra plats
för betesmarker för den växande köttindustrin,
arter dör ut varje dag och polarisarna smälter.
En hopplös situation? Nej,
det är faktiskt inte försent.
Ju fler som bryr sig och agerar idag,
ju större skillnad gör det.
(Läs någon utav de klimatsnälla böckerna
som jag tipsade om 1:a december)
Och ge bort något fint i julklapp,
eller gör en egen god gärning genom att t.ex
bli månadsfadder;

Stöd WWF:s arbete och bli fadder för pandor, tigrar, isbjörnar, späckhuggare, Östersjön eller djungeln. Klicka här.



Man kan också skänka pengar till skogsplantering.



Läkare Utan Gränser är en oberoende medicinsk organisation som arbetar över hela jorden med att hjälpa människor som inte kan få vård på annat sätt, t.ex. i krigsdrabbade områden. De är beroende utav bidrag för att kunna fortsätta sitt arbete. Du kan ge en gåva eller bli månadsbidragsgivare. Kolla deras hemsida.


Rädda Barnen jobbar med frågor som rör barns rättigheter över hela jorden. Rätten till rent dricksvatten, rätten att få gå i skolan, rätten till lek, trygghet och mat. Eftersom barn inte alltid har en egen röst är det viktigt att vi vuxna ser till att vi verkligen lyssnar och hjälper dem som har det svårt. På Rädda Barnens hemsida kan man bli bidragsgivare, ge valfri gåva, köpa julkort och mycket annat.



Unicef arbetar på uppdrag utav FN för att förverkliga barns rättigheter, de bygger skolor, startar biståndsprojekt, ordnar vaccinationer i fattiga områden och påverkar beslutsfattare och lagstiftningar. På deras hemsida kan man förutom att köpa poliovaccin, myggnät, skolmaterial och mat mot undernäring köpa fina presenter att ge bort i jul eller till födelsedagar eller bara för att. Det går också att skriva in sig (och uppmana vänner) att bli världsförälder. Och man kan också starta egna insamlingar. Kanske något för dig och dina vänner?


Greenpeace är en organisation som arbetar med miljörätt. De har under flera decennier jobbat med att stoppa farliga utsläpp, informera om människans påverkan på havsklimatet, skogen och odlade grödor lika så vikten utav att vi lägger om våra levnadsvanor. Kikar man på deras hemsida kan man inte bara läsa om deras arbete och om varför det är viktigt, utan man kan också ge en gåva.



Ta hand om vår planet,
om varandra och ha en god jul!

Translation;
Give a little, visit the homepages of
Unicef, WWF, Save the children and
other organisations to give what you can.
And take care of the people
you love! (:

3 kommentarer:

FrökenC sa...

Dessutom har Svenska Kyrkan skickat ett påbud till alla församlingar i sverige att ringa 350 slag i kyrkklockorna kl. 15.00 för klimatetkonferensen i köpenhamn. Mer info hittar du här: http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=284597

Pysselninja sa...

Men det är ju jättepepp!
Vilket bra påbud! Hoppas verkligen att många församlingar hakar på och gör det då (:
Jag ska lyssna efter klockor (:

FrökenC sa...

Alltså den 13 december... hade visst inte fått med det!! :)