Hej vänner!
Jag lovade er receptet på den fantastiska morotskakan,
så här kommer det!
Receptet är hittat via en enkel sökning på google,
men jag har modifierat det lite efter mitt tycke;
Morotskaka!
3 dl rivna morötter
½ dl olja
2 dl socker
3/4 dl sojagrädde
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
saften från en halv apelsin
Glasyr;
50 g tofuline vegan cream cheese
30 g Carlshams mjölkfria margarin
3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
rivet skal av apelsin
+ lite apelsinsaft (pressa bara i lite på en höft sådär)
kokosflingor
Smöra och bröa en form som du vill använda.
Vispa ihop grädden med sockret,
rör i de övriga ingredienserna.
Häll över till formen och grädda i 175°C
i ca 40 minuter och låt sedan kakan
svalna innan du brer på glasyren,
som du för övrigt gör såhär;
Blanda ihop allt till glasyren,
gärna med elvisp,
och bred det över kakan.
Blir glasyren för rinnig;
ha i mer florsocker. Är den för stel;
ha i mer cream cheese eller apelsinsaft.
Strö över kokos!
ps. vill man ha sådant där orange kokos
som de har på café, kan man enkelt hälla
lite kokos i en plastpåse,
droppa i lite gul karamellfärg
och skaka runt på påsen
tills allt färgat sig.
Min karamellfärg var en droppe ifrån att vara
helt slut, så mina kokosflingor blev bara
lätt gulnande... :P men det var gott ändå!
Translation; recipe for a vegan carrotcake.
google it or do a google translation of this page ;)
The cake? It's yummy! :D
Jag lovade er receptet på den fantastiska morotskakan,
så här kommer det!
Receptet är hittat via en enkel sökning på google,
men jag har modifierat det lite efter mitt tycke;
Morotskaka!
3 dl rivna morötter
½ dl olja
2 dl socker
3/4 dl sojagrädde
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
saften från en halv apelsin
Glasyr;
50 g tofuline vegan cream cheese
30 g Carlshams mjölkfria margarin
3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
rivet skal av apelsin
+ lite apelsinsaft (pressa bara i lite på en höft sådär)
kokosflingor
Smöra och bröa en form som du vill använda.
Vispa ihop grädden med sockret,
rör i de övriga ingredienserna.
Häll över till formen och grädda i 175°C
i ca 40 minuter och låt sedan kakan
svalna innan du brer på glasyren,
som du för övrigt gör såhär;
Blanda ihop allt till glasyren,
gärna med elvisp,
och bred det över kakan.
Blir glasyren för rinnig;
ha i mer florsocker. Är den för stel;
ha i mer cream cheese eller apelsinsaft.
Strö över kokos!
ps. vill man ha sådant där orange kokos
som de har på café, kan man enkelt hälla
lite kokos i en plastpåse,
droppa i lite gul karamellfärg
och skaka runt på påsen
tills allt färgat sig.
Min karamellfärg var en droppe ifrån att vara
helt slut, så mina kokosflingor blev bara
lätt gulnande... :P men det var gott ändå!
Translation; recipe for a vegan carrotcake.
google it or do a google translation of this page ;)
The cake? It's yummy! :D
3 kommentarer:
veganmorotskaka <3
mmm! :D
<3
om jag var bra på att baka skulle jag älska dina recepttips! :) låter så himla himla smaskigt allting!
och jaa, bröllopet var verkligen fint. något utöver det extra times a million. <3 :)
Skicka en kommentar