26 augusti, 2009

Veckans recept - saffransskorpor / biscotti

Mmm....Saffransbiscotti!


Det är så fantastiskt gott till en rykande kopp te,
eller varm choklad! Yummy yummy!


Till ungefär 40-50 st behöver du;

150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1/2 g saffran (dvs ett kuvert)
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ev. russin om du gillar det,
eller mörk choklad att doppa skorporna i.

Easy peasy;

Ugn; 200˚C.
Hacka mandeln i mindre bitar, inte för smuligt. Vispa smör, socker och saffran poröst med elvisp (det går bra för hand också om du vill det) Ha i ett ägg i taget medans du vispar. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat. Vispa inte för länge för då blir det inte bra. Häv upp degen på mjölad yta och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

I say yumm-eeeee!

Translation; Saffronbiscotti! Let Me Google That For You

Inga kommentarer: